dar & chocolate

Belgiska våfflor med chokladsås!!

Kategori: Food and drink



För alla älskare av belgiska våfflor kommer Järnia med ovanligt goda nyheter. På Järnia kan du nämligen köpa InVites nya våffeljärn. Det är tillverkat särskilt för att kunna göra de tjocka våfflor som ofta avnjuts tillsammans med florsocker av våra vänner nere på kontinenten. Hur du gör den belgiska våffelsmeten får du reda på här nedan.
 

Du behöver:
500 g mjöl
4 dl mineralvatten
4 dl mjölk
250 g smält smör
40 g jäst
1 krm salt
8 ägg
Florsocker

Så här gör du:
Lös upp jästen i det rumstempererade mineralvattnet. Häll mjölet i en skål. Tillsätt jästlösningen och rör ihop till en smet. Blanda i mjölk, salt och gulorna från äggen. Häll äggvitorna i en separat skål och vispa dem hårt till skum innan du rör ner dem i våffelsmeten. Lägg en duk över degen och låt den jäsa till dubbel storlek. Häll till sist ner det smälta smöret innan du gräddar våfflorna. Grädda och pudra florsocker på våfflorna och servera direkt. 

Bilder & text från Järnia

Prenumerera på min blogg via bloglovin:

bloglovin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: