dar & chocolate

Gammeldagse bløte karameller

Kategori: Food and drink



(ca. 50 stk.)
Ingredienser:
1½ dl kakao
2 dl. kaffefløte
6 dl sukker
2 spsk. smør
et lite dryss salt
1 ss vaniljesukker
2 ss sirup
1 dl hakka nødder
Slik gjør du:
Bland kakao, sukker og salt i en kasserolle. Tilsett sirup og fløte.
Kok opp massen mens du rører. La det småkoke på svak varme i 30 minutter.

Hell blandingen i en bolle og pisk til den blir tykt.
Tilsett vaniljesukker og nøtter og hell blandingen i en form (ca. 20x20 cm)
som er penslet med olje. Avkjøl og skjær karamellene med en meget skarp
kniv i passende stykker og nyt dem.

http://gourmandiet.blogspot.com/search/label/Oppskrifter_Konfekt

Pistachio Torrone

Kategori: Food and drink



  • 1 1 / 2 cups klöver eller andra mild honung
  • 1 1 / 2 koppar socker
  • 1 / 2 kopp vatten
  • 3 stora äggvitor
  • 1 / 4 tsk salt
  • 1 1 / 2 tsk orange-blomma vatten
  • 3 / 4 tsk ren mandel extrakt
  • 2 1 / 2 cups saltade rostade oskalade pistagenötter
  • 1 msk majsstärkelse plus ytterligare för knådning

  • Utrustning: en 8-tums fyrkant metall bakning Pan, en godis termometer, en tunga stand mixer försedd med visp attachment; ätbara rån papper
skriva ut en inköpslista för detta recept

Beredning

Olja baking pan, sedan linje botten och sidor med bitar av ätlig rånet papper, klippa det att passa.

Värm honung, socker och vatten i en 5-stop tung kastrull på svag värme under omrörning tills sockret har löst sig, sedan koka upp på medelvärme, utan omrörning, tvätt varje sockerkristaller negativa sidan av pannan med en bakelse pensel doppad i kallt vatten. Sätt termometer i sockerlag och fortsätt att koka under omrörning tills den registrerar 310 till 315 ° F (övre delen av hård-crack steg).

När termometern når 300 ° F, börja slå äggvitorna med salt i mixer, slå tills de har mjuka toppar. Bort sockerlag från värmen och låt stå tills bubblorna skingras.

Med mixer på låg hastighet, långsamt hälla varm sirap i vita i en tunn stråle ner sidan skål. Öka hastigheten till hög och slå tills blandningen har svalnat till varmt (blandning kommer att stiga, då faller), ca 20 minuter. Lägg blomma vatten och mandel extrakt och fick 1 minut. Rör i pistagenötter.

Strö en arbetsyta med majsstärkelse (1 msk), då sked Torrone blandningen på majsstärkelse och försiktigt knåda ett par gånger med händerna doppad i majsstärkelse.

Pat Torrone blandningen i bakning pan och topp med en kvadrat wafer papper, trimning att passa. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.

Kör en vass tunn kniv runt kanterna på pannan, sedan invertera Torrone på en skärbräda. Leaving wafer papper på, trim slutar och klipp Torrone i 1-tums-breda band. Wrap varje Torrone band i pergament papper. (Om så önskas, skär varje remsa i 2-tums rektanglar.)

Kockar "Anmärkning: Torrone håller i en lufttät behållare i en torr plats i sval rumstemperatur 2 veckor.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pistachio-Torrone-240938

Torrone di Cremona eller Montelimar recept

Kategori: Food and drink



Ingredienser
  • 1 / 3 kopp majsstärkelse
  • 3 stora äggvita
  • 1 kopp honung
  • 3 koppar strösocker
  • 1 / 2 cup florsocker
  • 2 koppar hela mandel

Vägbeskrivning
  1. Line en 13-med 9-tums pan med pergament papper.
  2. Strö en skärbräda med majsstärkelse.
  3. I en medelstor kastrull, kombinera honung och strösocker och sätta på medelvärme.
  4. När en godis termometer register 315 grader F., ta bort pannan från värmen.
  5. Sätt äggvitor i en mixer försedd med paddeln bilaga.
  6. Start mixer på medellång.
  7. När äggvitor är hård tillsätt florsocker, skrapa ner sidorna.
  8. När honung blandningen temperaturen har sjunkit till 300 grader F., hälla honung i äggvitorna medan mixern är igång.
  9. Öka hastigheten på hög tills blandningen tjocknar, ca 2 minuter.
  10. Vik i nötter med gummi spatel eller träsked.
  11. Skrapa blandningen på skärbräda med majsstärkelse.
  12. Knåda i ca 4 minuter.
  13. Tryck blandningen jämnt i pannan.
  14. Täck med en bit pergament och låt svalna.
  15. Klipp till 36 fyrkanter med en varm kniv.
  16. Servera.

http://www.foodnetwork.ca/recipes/Dessert/Nuts/recipe.html?dishid=3343

Ingredienser
150 g mandel
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,75 dl glykos
0,75 dl honung
1 st ägg, vita
2 msk strösocker
0,5 tsk citronsaft
0,25 g saffran
1 st apelsin, syltade, hackade, skal, 0,5 dl
150 g mörk choklad
1 msk florsocker, till att pudra över
 

Tillagning

Till kaffet är det gott med en bit fransk nougat eller en god tryffel. Anna Arvids har skapat läckerheterna. När man kokar fransk nougat är det viktigt att ha en bra termometer till hands. Det gäller att vara snabb när marängen ska blandas med apelsinskal och mandel, för den stelnar mycket snabbt.
1. Skålla och skala mandeln. Koka upp 2 dl socker, vatten, glykos och honung. Koka tills sockerlagen når en temperatur på 120°. Börja vispa äggvita, 2 msk strösocker, citronsaft och saffran till en fast maräng.
2. Koka sockerlagen till en temperatur på 145–147°, 30–40 minuter. Då har karamellen blivit mörkt bärnstensfärgad. Häll karamellen i en fin stråle ner i marängen under vispning. Fortsätt vispa tills marängen är blank. Pudra lite florsocker på ett bakplåtspapper.
3. Blanda hastigt ner apelsinskal och mandel. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Pudra lätt ovanpå med florsocker, lägg över ett bakplåtspapper och kavla eller tryck ut till ca 1,5 cm tjocklek.
4. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag. Skär den i 1,5 cm breda längder, dela sedan i 4 cm bitar. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Dra och skaka av mot kanten och låt stelna på bakplåtspapper i kyl. Förvara i rumstemperatur.

http://www.alltommat.se/recept/montelimar-fransk-nougat-med-saffran-och-apelsin-4966/

Terte inspirasjon

Kategori: Food and drink

Lom Møbelindustri

Kategori: Room Inspiration

Grand Cru "Collection" från Rosendahl Copenhagen

Kategori: Wishlist


 
Rosendahl Copenhagen

Successful Living collection by Diesel with Moroso and Foscarini

Kategori: Livingroom

Muggar från Mia Blanche

Kategori:

Elegant Leather Beds from Poltrona Frau

Kategori: Bedroom




Elle melle deg fortelle......
Utolig flotte!!

Well known and seasoned designers added some really elegant leather
beds to the new collection from Poltrona Frau this year.
Patrick Norguet, Roberto Lazzeroni, and Jean-Marie Massaud
put the final touches on an already outstanding bedding
collection that follows the minimal and clean lines concept.
Each bed features a distinctly unique pattern to keep you visually compelled.
The Bluemoon by Lazzeroni features large diamond shaped tufts that offer a
rich appearance, the Flavia by
Norguet features vertical lines that compliment the straight overall shape
of the framing, and the X stitching of
Massaud's Jack works well with its bold square corners. See the entire
collection of bedroom furniture as well as the entire new
collection from Poltrona Frau here.

http://www.furniturestoreblog.com/

Snygga möbler från Meritalia

Kategori: Room Inspiration

KS-Design

Kategori: Jewellery

Lys brun skinn soffa med kvalitet fra Poltrona Frau

Kategori: Livingroom





Om jeg skulle kjøpt meg ny soffa i dag, ville jeg muligens gått for denne fra Poltrona Frau.

Oslo:Exponova
www.poltronafrau.it

Null Stern Hotel

Kategori: Traveling

Bake it easy fra Porsgunn står høyt på min ønskeliste til jul!

Kategori: Wishlist


Sabrina Landini Interior Creations

Kategori: Lamps

CointreauPolitan

Kategori: Food and drink

Christmas Prunes

Kategori: Food and drink

House of Elliot

Kategori: Jewellery

Fruity Christmas Cake

Kategori: Food and drink


  • 300g currants
  • 200g raisins
  • 200g sultanas
  • 200g dried apricots, quartered
  • 200g dried prunes, quartered
  • 100g glace cherries, halved
  • 100g diced glace ginger
  • Juice and finely grated rind of 1 orange
  • 350g plain flour 
  • 1/2tsp ground allspice 
  • 1/2tsp ground cinnamon
  • 1/2tsp grated nutmeg 
  • 75g ground almonds 
  • 275g unsalted butter, at room temperature 
  • 275g soft dark-brown sugar
  • 1tbsp black treacle 
  • 75ml brandy 
  • 5 large eggs
  • Extra brandy for maturing


  • Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1085753/Bake-eat-later-Jo-Pratts-fruity-Christmas-cake.html#ixzz0Yhxkze6l





    Helt klart noe som må testes men hvor får man tak i ferdig icing? Kan man lage det selv?

    http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1085753/Bake-eat-later-Jo-Pratts-fruity-Christmas-cake.html

    Italienska Moncler, ett märke som aldri dör ut!

    Kategori: Clothing