dar & chocolate

Pistachio Torrone

Kategori: Food and drink



  • 1 1 / 2 cups klöver eller andra mild honung
  • 1 1 / 2 koppar socker
  • 1 / 2 kopp vatten
  • 3 stora äggvitor
  • 1 / 4 tsk salt
  • 1 1 / 2 tsk orange-blomma vatten
  • 3 / 4 tsk ren mandel extrakt
  • 2 1 / 2 cups saltade rostade oskalade pistagenötter
  • 1 msk majsstärkelse plus ytterligare för knådning

  • Utrustning: en 8-tums fyrkant metall bakning Pan, en godis termometer, en tunga stand mixer försedd med visp attachment; ätbara rån papper
skriva ut en inköpslista för detta recept

Beredning

Olja baking pan, sedan linje botten och sidor med bitar av ätlig rånet papper, klippa det att passa.

Värm honung, socker och vatten i en 5-stop tung kastrull på svag värme under omrörning tills sockret har löst sig, sedan koka upp på medelvärme, utan omrörning, tvätt varje sockerkristaller negativa sidan av pannan med en bakelse pensel doppad i kallt vatten. Sätt termometer i sockerlag och fortsätt att koka under omrörning tills den registrerar 310 till 315 ° F (övre delen av hård-crack steg).

När termometern når 300 ° F, börja slå äggvitorna med salt i mixer, slå tills de har mjuka toppar. Bort sockerlag från värmen och låt stå tills bubblorna skingras.

Med mixer på låg hastighet, långsamt hälla varm sirap i vita i en tunn stråle ner sidan skål. Öka hastigheten till hög och slå tills blandningen har svalnat till varmt (blandning kommer att stiga, då faller), ca 20 minuter. Lägg blomma vatten och mandel extrakt och fick 1 minut. Rör i pistagenötter.

Strö en arbetsyta med majsstärkelse (1 msk), då sked Torrone blandningen på majsstärkelse och försiktigt knåda ett par gånger med händerna doppad i majsstärkelse.

Pat Torrone blandningen i bakning pan och topp med en kvadrat wafer papper, trimning att passa. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.

Kör en vass tunn kniv runt kanterna på pannan, sedan invertera Torrone på en skärbräda. Leaving wafer papper på, trim slutar och klipp Torrone i 1-tums-breda band. Wrap varje Torrone band i pergament papper. (Om så önskas, skär varje remsa i 2-tums rektanglar.)

Kockar "Anmärkning: Torrone håller i en lufttät behållare i en torr plats i sval rumstemperatur 2 veckor.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pistachio-Torrone-240938

Kommentarer


Kommentera inlägget här: