dar & chocolate

Ät rätt och slipp svullen mage

Kategori: Exercise & vitamins


Svullen mage kan göra vilken kvinna som helst obekväm att visa sig i bikini på stranden. Så löser du problemet. "Viva Mayr-dieten" är en kosthållning som utvecklats vid Viva Mayr-kliniken i Österrike, dit många rika och berömda personer åker för att gå ner i vikt.

Men huvudtanken bakom kosten är att få matsmältningen att fungera ordentligt, något som kan eliminera problemet med svullen mage, skriver Daily Mail.

Här är Viva Mayr-dietens regler:

* Börja varje dag med en kopp varmt vatten.

* Försök att dricka minst två liter vatten varje dag, men endast mellan måltiderna. Vänta med att dricka tills 15 minuter efter att du ätit. Måste du dricka något till din måltid, ta små klunkar örtte.

* Undvik kaffe, te och cola, då de innehåller koffein. Örtte, mjölk och frukt- eller grönsaksjuice är tillåtna.

* Gör frukost och lunch till de största måltiderna, eftersom de infaller när matmältningen är på sin högsta nivå. Ät helst middag innan klockan 18 - ju senare på kvällen det är, desto långsammare är din förbränning.

* Tugga 30 till 40 gånger innan du sväljer. Det hjälper din matsmältning och du blir mätt snabbare. Dessutom får du i dig mer av näringsämnena i maten.

* Ät bara rå mat, som frukt och okokta grönsaker, innan klockan 16, då det är svårare för kroppen att smälta än lagad mat.

* Dra ner på snabba kolhydrater, eftersom de kan ha en negativ inverkan på blodsockret. Ät fullkornsprodukter istället.

* Ät inte animaliska produkter, som fisk, kött och ost, mer än varannan dag, då de är svåra för kroppen att smälta. Välj mjukost istället för hårdost.

* Välj kallpressade oljor som innehåller nyttigt fett.

* Försök att äta frukt och grönsaker med starka färger - de innehåller mycket antioxidanter.

improveme.se
redaktion@improveme.se

Prenumerera på min blogg via bloglovin:

bloglovin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: