dar & chocolate

I dag ska jag baka Kladdig choklad- och fudgekaka

Kategori: Food and drink


Foto: David Loftus och Chris Terry

Antal portioner: 8
 

Ingredienser

200 g mörk choklad av god kvalitet (70% kakao)
175 g smör, plus lite att smörja formen med
120 g råströsocker
100 g skållad mandel
2 msk kakao
en nypa salt
4 st stora ägg, helst ekologiska eller från frigående höns
150 g extra fint vetemjöl
100 g fudge
crème fraiche eller vaniljglass


 Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i matberedaren tillsammans med smör, socker, mandlar, salt och 1 msk av kakaopulvret. Kör tills du har en slät massa.

3. Knäck ner äggen ett i taget och tillsätt även mjölet. kör tills smeten är slät igen.

4. Ta fram en djup ugnsfast form, cirka 25x25 cm. Smörj formen noga och strö över resten av kakaopulvret. Skaka formen så att pulvret fastnar i ett tunt, jämnt lager. häll i smeten, använd en slickepott för att få med allting.

5. Bryt fudgen i bitar och lägg i smeten, större bitar kan du trycka ner lite.

6. Grädda i 18-20 minuter. Ta ut kakan och pröva den med en gaffel. Om det sitter kvar lite smet på gaffeln är den färdig - vi vill ju att den ska vara kladdig i mitten. Om smeten verkar vara för lös, grädda kakan i ytterligare 3-5 minuter så att den blir lite fastare.

7. Låt kakan svalna en aning, men den ska fortfarande vara varm och kletig när den serveras. En klick crème fraiche eller en kula vaniljglass är gott till.

Bilde & recept från Recept.nu.

Prenumerera på min blogg via bloglovin:

bloglovin

Kommentarer

  • Grandinar'n säger:

    Ser sjuuukt gott ut måste jag säga.... Aaah. :)

    2009-07-24 | 18:59:42
    Bloggadress: http://ceekaay.blogg.se/

Kommentera inlägget här: