dar & chocolate

Dr. Martins Coco Juice - Madonnas favorit drikk!!

Kategori: Food and drink

ViaVai.se - fina skor!!

Kategori: Footware

Pierre Robert Wool Collection är mjuka och exklusiva plagg i ylle/silke eller ylle.

Kategori: Wishlist




Jeg har faktisk veldig lyst på sånne trøyer som man får kjøpt på Coop i Sverige og Ica, rema 1000 ...mm i Norge. Ser superbra ut! Varme, trendige......

Bilder fra Pierre Robert

bloglovin

Chocolate cupcakes

Kategori: Food and drink


Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao av god kvalitet
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Tips

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

http://recept.nu/1.145952/leila_lindholm/tillbehor/mjol/chocolate_cupcakes

bloglovin

Svinekjøttet er ikke ment som menneskemat.

Kategori: Thoughts and information

Hvorfor er svinekjøtt skadelig?

Mange har stilt seg dette spørsmålet – og savner et skikkelig svar.

De fleste naturmedisinere og moderne ernæringseksperter advarer som bekjent mot å spise svinekjøtt. Den tyske legen og tolsikologen Hans Heinrich Reckeweg har drevet forskning på dette området i mer enn 50 år, og har sammenfattet sine forskningsresultater i boken som ligger til grunn for denne artikkelen.

Artikkelen sto i bladet Vår Helse nr. 1 1992, og jeg har lagret den til denne dag og bruker innholdet aktivt for å hjelpe revmatikere og folk flest mot følgene av å spise svinekjøtt. Du kan lese mer om Reckeweg på Internett.

Dette er ikke populært stoff for svineoppdrettsnæringen, men jeg er overbevist om at det er riktig å snakke om dette, for inntektene av svinekjøttsproduksjon kan erstattes av inntekter for annen og sunnere kjøttproduksjon, selv om dette kan være dyrere kjøttproduksjon. Dessuten, ingen vet hvor stor andel svinekjøttkonsumet uheldige virkninger koster samfunnet, deg og meg, i form av et stadig økende helsebudsjett

Spis ikke svinekjøtt.

Gammelt nytt, bibelsk opphav, men sant?

Jødene har sitt ståsted i denne saken fra Bibelen eller Tanach. Det er Gud som i 3 Mosebok 11 forbyr israelittene å spise bl.a. svinekjøtt. Det står ikke hvorfor, men det er en styggedom sier han. Jeg tenker at vi kanskje kan få en forklaring etter hvert her i denne artikkelen

Bedre helse uten svin, det vet folk i Midtøsten.

Dette anskueliggjør han med diverse eksempler: Han henviser bl.a. til folk I Tyrkia og Kaukasus, som holder seg friske og arbeidsføre opp i høy alder fordi de ikke spiser svinekjøtt, og forteller om to stammer i Himalaya området. Den ene stammen er Hunsafolket, som er muslimer. De holder på et absolutt svinekjøttsforbud, er sunne og friske og med en lang levealder. De er ofte bærere for klatreekspedisjoner. Den andre stammen, Hundastammen, på den andre siden av dalen, tar ikke hensyn til svinekjøttsforbudet. De har ikke har den samme gode helsen.

Leggsår som forsvant.

Sultne, men friske tyskere.

Svin gir kreft?

Men det mest foruroligende var den stadig økende utbredelsen av kreftsykdommer. Tallrike pasienter i 60-70 års alderen, som før hadde levd et liv uten større plager, fikk plutselig kreft i mage, tarm og spiserør. Disse sykdomsforløpene var så instruktive og slående at dr. Reckeweg ble stadig mer overbevist om at alle sykdommer har sitt utspring i en eller annen form for forgiftning. Og for ham var det ingen tvil om at svinekjøtt var en betydelig giftfaktor for den menneskelige organisme.

Menneskegift (homotoksin).

Uegnet – også som dyrefor.

Det er også en kjent sak at hunder kan få skabb og andre kløende hudsykdommer, samt ondartede indre lidelser hvis de blir foret med svinekjøtt, skriver Reckeweg. Likeledes rovdyr, som løver og tigere, bør heller ikke få svinekjøtt - de blir trege og tykke, får høyt blodtrykk, blør neseblod, blir alvorlig syke og går til grunne.

Fett i cellevevet.

Men hva er egentlig forskjellen på svinekjøtt og annet kjøtt? Dette var det ikke helt enkelt å finne ut av, sier Reckeweg, da det meste som forelå om dette temaet, dreide seg om kalorier. Men følgende kunne umiddelbart slås fast: svinekjøtt er enormt fettholdig - også såkalt "magert" svinekjøtt. Fordi svinekjøttet, i motsetning til annet kjøtt som okse og lam, består av såkalt intracellulært fett. Det vil si at det er betydelige mengder fett også inne i cellene - ikke bare utenfor, i form av fettceller i bindevevet som hos andre dyr. At svinekjøtt bokstavelig talt kan stekes "i eget fett", er et kjent fenomen for de fleste.

Farlig kolesterol.

Dette kolesterolet er bl.a. medansvarlig for utviklingen av blodpropper, arteriosklerose, høyt blodtrykk, gallesten, blodoverfylling og dårlig sirkulasjon i bindevevet og i viktige kjertler. Kombinert med røyking og stress, kan en slik ernæring som inneholder svinekjøtt, føre til hjerteinfarkt (innsnevring og forkalkning av hjertekransarteriene) og andre farlige sykdomsformer. Svinefettet gir også grobunn for kreftceller, fordi celleveggene i kreftcellene inneholder kolesterol.

Sutoksiner.

Stort svovelinnhold.

"Mystiske" blodfaktorer.

Histaminer.
En annen medvirkende årsak til de for nevnte betennelsestilstander og hudsykdommer som kan oppstå, er svinekjøttets høye innhold av histaminer. Dette kan gi irritasjoner og kløe, allergier, astma og magesår. Mennesker med et labilt stoffskifte, som er disponert for slike plager, bør holde seg langt unna svinekjøtt, advarer den tyske legen.

Han mener også at svinets kjønnshormoner, spesielt de fra galter, er meget uheldige for oss - at de antagelig kan ha en karsinogen (kreftfremkallende) effekt. Galter må  faktisk kastreres i god tid før slakting, fordi kjøttet ellers ville være ubrukelig pga. den ufyselige stanken.

Unormal utskillelse.
Kroppen vår kan ikke skille ut disse sutoksinene gjennom de vanlige utrenskningskanaler, som urin, avføring, hud og utånding. Men bare ved en rent patologisk avgiftning - dvs. ved sykelige tilstander, f.eks. ved infeksjoner.

Immunsystemet vårt retter seg derfor spesielt mot svinekjøtt, og kommer med andre ord i en slags alarmtilstand. Belastningsstoffene blir, etter at de er fordøyet og spaltet i tarmene, suget opp i lymfekretslepet hvor lymfekjertlene filtrerer og avgifter. Lymfekjertlene kan bli overbelastet, og i verste fall kan det oppstå en betennelsestilstand i lymfeknutene, med dertil hørende hevelse i kjertlene - eventuelt med feber, hudutslett, eksem etc. En slik tilstand kan også i spesielle tilfeller være forbundet med en ekstrem ømfintlighet mot fuktighet og kulde (hydrogenoid konstitusjon).

Medisinbruk.
Det er risikabelt a undertrykke disse svinekjøttbetingede infeksjonene med kjemiske medikamenter, advarer Reckeweg. Foruten et absolutt svinekjøttforbud og en eventuelt radikal kostomlegging, må slike lidelser behandles med biologiske og homøopatiske medisiner.

Ved f eks. en antibiotikabehandling, blir bakteriene riktignok tilintetgjort, men de opprinnelige giftstoffene får man ikke tatt knekken på. Bakteriene utvikler såkalte endoksiner, som gir en ytterlig, sekundær forgiftning. Bakteriene er med andre ord ikke årsaken tit infeksjonen, men er nyttige hjelpere som «snylter» på det svinekjøttbelastede betennelsesområdet - og løser dermed opp forgiftningstilstanden. Kroppen prøver da gjennom infeksjonstilstander å gjenopprette sunnhet og balanse. All sykdom må sees på som et biologisk hensiktsmessig forløp, understreker Dr. Reckeweg.

Hang til svinekjøtt?
Svin er i sin anatomiske og biologiske oppbygning svært likt mennesket. Derfor tas stoffene I svinekjøtt lett opp i menneskekroppen. De bløte, fete substansene fra svinekjøttet absorberes uten problemer av vårt fastere bindevev. (Man er hva man spiser» - minner den tyske legen oss om i denne boken). Og etter å ha lest hans detaljerte beskrivelser av svin og svinekjøtt, er det vel neppe noen som tror de blir sunne og attraktive av a spise dette kjøttet.

Enkelte har, på den annen side, rett og slett en trang til å spise svinekjøtt - og finner på alle mulige unnskyldninger for a lange i seg nettopp dette. Men, tilføyer Reckeweg, for dem som har overvunnet denne trangen, blir svinekjøtt noe avskyelig. Svinekjøtt er uten tvil det dyreste kjøtt i verden - når man tenker på de helsemessige konsekvensene, konkluderer den tyske legen, som har beskjeftiget seg med disse problemene i mer enn 50 år.

Artikkelen er et utdrag av Dr.med. Hans Heinrich Reckewegs bok:

Schweinfleisch und gesundheit.
Aurelie-Verleg, Baden-Baden.

Det finnes også eiendommelige, ennå ikke helt definerte, blodfaktorer i svinekjøtt - sporedannende, svulstfremkallende elementer. Svin inneholder dessuten store mengder veksthormoner - bare tenk på hvor fort en grisunge vokser seg frem til et fullvoksent slaktesvin. Disse veksthormonene er en grunnleggende årsak til de betennelser og den vevsoppsvulming som gjerne oppstår hos svinekjøttspisere. De kan også være kreftfremkallende - særlig hvis man har vevsskader pga. tidligere kjemoterapeutisk behandling.
At svinekjøtt inneholder mye svovel, kan man enkelt fastslå ved forråtnelsesforsøk. Svin råtner bare etter få dager med en gjennomtrengende, karakteristisk, svovellignende lukt. Storfekjøtt blir fort surt, men lukter ikke så ufordragelig. Og lam, som inneholder minst svovel, vil så vidt gå i forråtnelse først etter 3 uker. Når man så vet at  svovelinnholdet i kroppsvev bygges opp gjennom gjærings- og forråtnelsesprosesser, har man ikke vanskeligheter med å forstå at svinekjøtt i seg selv er den beste grobunn for bakterier og virus.
Belastningsstoffene i svinekjøtt, som sammen har en slik uheldig virkning, går under fellesbetegnelsen sutoksiner. Dette gjelder også svinets bløte, nærmest slimete bindevevssubstans, som dertil er svært svovelholdig ("surt" kjøtt). Sammen med fettet gir dette svinekjøttspisere et karakteristisk, oppsvulmet bindevev, som suger til seg vann som en svamp. Man får et Rubensk, polstret og svulmet utseende. Disse slimsubstansene lagres også i sener, bånd og brusk. Og på grunn av det høye svovelinnholdet blir, brusken myk og svak, med følger som reumatisme (artritt, artrose), hvirvelskiveskader osv. Dette er bekreftet gjennom dyreforsøk.
Fordi fett inneholder omtrent dobbelt så mange kalorier som det finnes i karbohydrater og proteiner, vil alt dette overflodige animalske fettet lagres i bindevevet vårt - noe som resulterer i fedme. Kroppen vår har nemlig store problemer med å bryte ned dette fettet og de andre belastningsstoffene i svinekjøttet. Dessuten vil blodet oversvømmes med disse fettpartiklene, slik at det dannes store, kolesterolbelastede molekyler i blodet.
Alle former for svinekjøtt er skadelig, uansett hvordan det er forarbeidet. Og stikk I strid med den kommersielle ernæringspropagandaen, er ikke våre dagers svinekjøtt av bedre beskaffenhet enn tidligere. Moderne svineavl, med intensivforing, medikamentering og innesperring, har ikke gjort kvaliteten bedre, tvert imot.
Han besluttet seg så for å sette i gang foringsforsøk på forsøksdyr. Resultatene foreligger i en bok han ga ut i 1955. Mus foret med svinekjøtt hadde en ekstrem tilbøyelighet til kannibalisme, og etter noen måneder til et år, fikk dyrene forskjellige former for kreft og hudsykdommer. Mens blant mus som fikk vanlig fór, var det lite sykdom - bare noen få tilfeller av kreft og dødelige sykdommer, og praktisk talt ingen kannibalisme.
- Men selv om jeg allerede før krigen hadde vært klar over svinekjøttets belastningsstoffer, måtte jeg stadig bevise overfor meg selv at det hele ikke berodde på forutinntatthet, ensporethet eller feiltakelser, forteller Reckeweg. Men etter hvert gjorde han stadig flere påfallende observasjoner hos sine pasienter. Og ved å se dem i lys av sin homotoksikologiske forskning, mente han omsider å kunne fastslå at svinekjøtt er et homotoksin (menneskegift). Dr. Reckeweg har forøvrig skrevet flere bøker om homotoksikologi.
Sykdomsspekteret for øvrig var dessuten helt annerledes. Man hadde nesters ikke blindtarmbetennelser, gallelidelser, reumatiske sykdommer, rygglidelser, hjerteinfarkt, åreforkalkninger og høyt blodtrykk. Men i slutten av førtiårene da svinekjøtt igjen var å få tak i, endret dette bildet seg grunnleggende. De tidligere nevnte sykdommer - og i tillegg tarmkatarrer, og diverse hudinfeksjoner som brennkopper, furunkler, svettekjertelbyller m.fl., samt årebetennelse, utflod hos kvinner, soppinfeksjoner og andre mer kroniske plager, sto igjen på dagsordenen.
Det er mer å fortelle fra krigens dager i Tyskland om dette. Under og etter krigen var det direkte hungersnød i landet. Det bemerkelsesverdige var at folket da var langt sunnere en før, påstår Dr. Reckeweg. Det skyldtes ikke bare at det var lite fett, sukker og kjøtt forøvrig, men i første rekke fordi det knapt fantes svinekjøtt. Man ernærte seg hovedsaklig av korn, brød, poteter, rotvekster og friske grønnsaker.
Et annet tilfelle Reckeweg forteller om, og som nærmest var et ufrivillig storeksperiment med tyske hæravdelinger i Afrika under den 2. verdenskrig, handler om at disse soldatene var svært plaget av såkalt tropisk ulzers, som er leggsår. Av forsyningsgrunner måtte de legge om kosten og gjorde da som lokalbefolkningen – de spiste ikke svinekjøtt. Etter en stund forsvant byllene og sårene.
At svinekjøttet er lett bedervelig, er noe de fleste er klar over. Og at det derfor egner seg enda dårligere i tropiske strøk enn her hos oss, har jo selvfølgelig vært en medvirkende årsak til disse gamle kulturfolkenes strenge svinekjøttsforbud. Men derfor er de også sunnere enn oss her i Vesten - de er ikke i den grad plaget med alle våre sivilisasjonssykdommer, påpeker dr. Reckeweg.
Dette er nok gammelt nytt for mange, selv om man ikke har kunnet varte opp med et vitenskapelig belegg for en slik påstand. Det er dessuten en utbredt oppfatning at svinekjøttets tvilsomme status skriver seg fra jødenes og muhammedanernes svinekjøttforbud. Noe som i og for seg er riktig, medgir dr. Reckeweg. Her vil jeg (Lars) skyte inn at jeg ikke kjenner til muslimenes bakgrunn for svinekjøttsforbudet, men en finner mange nok artikler fra disse på internett om hvor ille svinekjøtt er for helsen. Ja, svinet som sådan er virkelig en vederstyggelighet for dem bare å røre.
Skal man oppnå en god helse, må man unngå enhver form for svinekjøtt, slår dr.med. Hans-Heinrich Reckeweg kategorisk fast i sin bok "Schweinfleisch und Gesundheit».

Artikkelen er basert på en bok av Heinrich Reckeweg. Les mer her

bloglovin

Steen Art - Annette Nordström Steen

Kategori: FolkArt & Art

Disse hadde passet perfekt til min datter!!!!

Kategori: Infants

Leila Lindholms pecan & cranberry bars

Kategori: Food and drink


Foto: TV4

Ingredienser

450 450 g mjukt smör
4 4 dl strösocker
2 2 st ekologiska ägg
2 2 tsk vaniljsocker
9 9 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 tsk bikarbonat
2 2 tsk malen kanel
4 4 dl pekannötter
6 6 dl torkade tranbär

20 x 30 cm ugnsform

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt ägget under omrörning och vaniljsocker.

3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en stor bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.

4. Spara några nötter och tranbär till garnering. Hacka resten av pekannötterna grovt och vänd ner dem och torkade tranbär.

5. Klä en 20 x 30 cm form med bakplåtspapper och fyll med smeten. Garnera ytan med några pekannötter och tranbär.

6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Prova med en sticka, den skall vara torr. Låt svalna helt.

7. Skär i bars.

Du hittar flera recpet på Recept.nu.

bloglovin

Gellner - the new collection YOU ROCK by Marcus Schenkenberg

Kategori: Jewellery

  



The presentation of the new collection YOU ROCK by Marcus Schenkenberg took place in the renowned designer hotel Roomers,

an extraordinary setting for this edgy designer-jewellery-line by Gellner (also loved by women by the way…).

 Marcus Schenkenberg himself flew to Frankfurt Germany from his residence in New York to present YOU ROCK for the first time in Europe.

 YOU ROCK is a blackened-silver collection with sparkling black diamonds showcasing unique and colour-intense cultured pearls from Fiji as its special highlight!

Only about 11.000 Fiji-pearls are harvested each year. A spectacular design-combination for passionate men and women – simply unisex.

 Bilder & text från: Gellner

bloglovin

Favoriter från Accessorize

Kategori: Wishlist

Knekk kjøttkakekoden!

Kategori: Food and drink


Foto Asmund Hanslien

Gode, hjemmelagde kjøttkaker burde være enkelt - helt til du smaker kjøkkensjefens og undres på hva som er i dem.

Hva med å knekke koden? Les her: http://www.gd.no/kultur/mat/article4647168.ece


Kjøkkensjefens kjøttkaker

(Til fire personer)

 

  • 800 g kjøttdeig
  • 1 ss salt
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • En knivsodd muskatnøtt
  • 1. egg
  • 3 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 2-3 ss hvetemel
  • 3 hele løk (finhakket, stekt og avkjølt)
  • 2 ss smør og 1 ss soyaolje til steking

 

Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i fem minutter.

Ha i pepper, muskatnøtt og egg.

Spe med melk, fløte og hvetemel, litt og litt. Ha i stekt løk til slutt, som er avkjølt.

Form til passe store kaker, stek i godt smør og soyaolje til kjøttkaken er gjennomstekt.

 

 

Brun saus

(1 liter)

 

  • 50 g godt smør
  • 50 g hvetemel
  • 1 liter oksekraft (eventuelt vann og oksebuljongterning)
  • Salt og pepper

 

Smelt smør, ha i mel og bruk god tid på å brune jevningen på svak varme, gjerne en halv time ved å røre av og til.

Spe med varm kraft.

Smak til med salt og svart pepper.

 

 

Kålstuing

(Til fire personer)

  • 1 kålholde
  • 25 g smør
  • 1/2 løk
  • 25 g hvetemel
  • 1/2 liter H-melk
  • 1 knivsodd muskatnøtt
  • Salt og pepper

 

Skjær kål i litt grove biter og kok i lettsaltet vann.

Den skal være kokt, men ikke helt gjennomkokt, heller ikke sprø å tygge.

Det er viktig at vannet får renne godt av og dampe av før kålen blandes med den hvite sausen.

Smelt smør, ha i løk, la det surre og tilsett mel, så melk.

Småkok i fem minutter og vær påpasselig med å røre en gang i blant. Den kan fort svi seg.

Siles og smakes til med salt pepper og en knivsodd muskatnøtt, den miste måleenheten for krydder.

Bland inn kålen, den bør være varm.

Den samme sausen benyttes til gratinert blomkål.

 

Ertestuing

(Til fire personer)

 

  • 1/2 pk. erter
  • 2 ss smør
  • 2-3 dl vann
  • Salt og pepper.

 

Legg erter i bløt kvelden før.

Ha i en kjele, dekk så vidt med vann og småkok til ertene faller fra hverandre. Pass på om det eventuelt må etterfylles med vann. Når ertene begynner å bli møre, kok til vannet blir fordampet.

Ha i meierismør og smak til med salt og pepper når ertene er møre og nesten faller fra hverandre.

Ertestuingen blir heller ikke aller verst med hermetiserte erter på boks, men skyll først i kaldt vann.

bloglovin

Hot Nok - Brudklänning med popcornart!

Kategori: ART

Shimmer - Bohemchic blus

Kategori: Clothing

Raun Tattoo Soffa!

Kategori: Livingroom



Bilde från danske Raun

Supercool soffa!!!

bloglovin

6 ting som er skitnere enn penger

Kategori: Thoughts and information



Det er en kjent sak at penger er skitne saker. Sedler og mynter skifter stadig hender og pådrar seg utallige bakterier.

85 prosent av kvinner går med skitne klær

Den anerkjente medisinske rådgiveren Marvin M. Lipman er blant annet medisinsk redaktør i forbrukermagasinet Consumer Reports, og i en av magasinets artikler lister han opp flere ting i hverdagen du bør se opp for når du vil unngå virus og bakterier:

1. Godteskåla på jobben


Hvis ikke kjeksene eller dropsene er pakket inn er dette en bakteriebombe. Men selv med papiret på er søtsakene ifølge Lipman langt fra trygge. Folk har en tendens til å rote rundt i skåla til de finner godbiten de liker best.

Går du i bakteriefella?

2. Bibliotekbøker


Bibliotekene er fantastiske for å finne kunnskap. Dessverre er det ikke bøker det eneste du tar med deg hjem. De er fulle av bakterier etter alle som har tatt i dem. Og hvem slikker ikke på fingeren før de skal bla om, påpeker Lipman.

3. Dørhåndtaket til toalettet


Slett ikke alle vasker hendene sine etter å ha vært på do. Så selv om du skrubber dine egne hender etterpå får du med deg mange bakterier i dét du åpner døra og går ut. Tips: Bruk tørkepapir når du tar i håndtaket.

4. Telefoner


Din egen mobil er slett ikke trygg, men enda verre er det med felles telefoner: Det være seg de på jobben, eller telefonboksene på gata.

Mobilen er verre enn et offentlig toalett

5. Barn


De er ofte fryktelig søte, men barn mellom fire til tolv år kan være små bakteriebomber, ifølge Lipman. Det er ikke så farlig med dine egne barn, de blir du immune mot. Verre er det med barn du møter sporadisk, som dine venners, eller dine barns venner.

6. Kinosalen


Virus sprer seg kjapt på steder der mange mennesker oppholder seg i et lukket rom. Er du redd for å bli smittet av noe som går, er et godt triks ifølge Lipman å heller oppsøke sosiale sammenkomster som foregår i friluft, som for eksempel en fotballkamp.

Bilder & tekst fra:
http://www.kk.no/826086/6-ting-som-er-skitnere-enn-penger

bloglovin

Favoritter fra Mini Mikki

Kategori: Infants

Meet The String Doll Gang®

Kategori: Gift ideas

Tine - pizzabunn!!

Kategori: Food and drink

Nå fra TINE er en serie ferske deiger og rører som er klare til bruk. Produktene inneholder ekte råvarer og smaker som hjemmelaget. Med Nå fra TINE kan du diske opp med hjemmelaget mat på 1-2-3!

Nå Pizzabunn er en fersk pizzabunn laget av ekte råvarer, ferdig kjevlet ut og rullet sammen på bakepapir. Den er klar til bruk ved å rulle ut, legge på stekebrettet og fylle med det du måtte ønske. Nå Pizzabunn kommer i tre størrelser; Rund 280g, Langpanne 400g og Familie 550g. Tips: La hele familen få "sin" del av pizzaen som de kan fylle med sitt favorittfyll. Prøv for eksempel parmaskinke og TINE Pizzaost, toppet med Royal Blue (blåmuggost) og litt pesto - det smaker nydelig!

http://www.tine.no/page?id=26&key=37708&cat=2357

bloglovin

life-size LEGO hus!!

Kategori: House & appartment





De har byggt ett hus i lego. Alltså ett riktigt hus. Stort. Det är brittiska BBC 2 som håller på att spela in tv-program om britternas mest älskade leksaker, och initiativtagaren James May har fått folk att strömma till byggplatsen. Det kom så många att man till och med fick införa ett kölappsystem för att alla som ville skulle få vara med.

Bilde & text från Sköna Hem

Se flera bilder: Designboom

bloglovin

Idole d'Armani

Kategori: Parfum



God duft!! :-)

bloglovin

Snabb cheesecake med passionsfrukt

Kategori: Food and drink



Antal portioner: 4
Ingredienser

2 2 dl crème fraiche
2 2 dl Philadelphiaost, 200 g
3 3 tsk vaniljsocker med riktig vanilj
1 1 st lime, rivet skal (zest) samt saft från ½lime
8 8 st digestivekex

Till servering
malen kanel eller kardemumma
2 2 st passionsfrukter

Tips

Mise en place:
Skål att vispa cremen i
Elvisp
Alla ingredienser framtagna och uppmätta
Skedar
Skål att krossa kexen i
Rivjärn

Bilder & text från Recept.nu

bloglovin

X-Mas 2009 - Container.dk

Kategori: Clothing

Någon av Mina favoriter från Kan Dee Shop

Kategori: ART

Nyheter från L8Nyberg

Kategori: Cosmetic & beauty


Snart dyker det även upp söta rosett diadem i 6 olika färger på L8Nyberg.se

bloglovin



Det moderna torparlivet - Gert Wingårdhs eget sommarhus

Kategori: Room Inspiration

Maria Westerberg

Kategori: FolkArt & Art

citybag - Norge

Kategori: Handbags

Kokbok för hjärnan - Charlotte Erlanson-Albertsson

Kategori: Food and drink



Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.

Köp här

Bilde & Text från: CDON.COM

bloglovin

Glassformar från Lyckas med Mat

Kategori: Infants

Uggs Australia Fall Style 2009

Kategori: Footware

Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor

Kategori: Thoughts and information




I Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Det skriver Anna Anka, hemmafru i Los Angeles.

I Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Många svenska män måste undra varför de gifte sig - och det är inte underligt att så många väljer att skilja sig.

Les mer här

Bilde & Text: Newswill

bloglovin

Mimou 2009

Kategori: Textile

Crepax - Moss

Kategori: Findings and inspiration

dessa dagar 20% på Nümph & Rützou, Malmö

Kategori: Offers

Hvilken leverandør??? Noen som vet?

Kategori: Findings and inspiration

danska äppelskivor/danske epleskiver/danske æpleskiver

Kategori: Food and drink

Danske epleskiver


 
Antall 5 Porsjoner
0,5 kg mel
3 ss sukker
50 gr gjær
0,5 liter melk
10 stk egg
    Sitronskall
    Litt vaniljesukker
    Kardemomme
 
FREMGANGSMÅTE:

De danske epleskiver er berømte over hele verden. Dette er min danske oldemors oppskrift på fantastiske epleskiver, perfekt til jul.

Ingrediensene helles sammen, eggene piskes og helles i blandingen til sist. Deigen heves i en time. Den må ikke være for jevn. Epleskivene bakes på en epleskivepanne med palmin/raffinol. Epleskivene vendes først en halv omgang på pannen, dernest en hel omgang etter få sekunder.

Du finner flere oppskrifter på http://www.matoppskrift.no

Bilde från: http://culina.se/?artnr=Q-151800

Se ochså: http://28501.vgb.no/2007/12/02/julevidunderet-co-tenner-et-lys-og-serverer-aebleskiver/



Bilde från: http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%86bleskiver

bloglovin

Kusmi Tea med 20% rabatt hos Selmi-Shop.se

Kategori: Offers


Shoppa Kusmi Tea från www.selmi-shop.se og få 20% rabatt!! Legg inn koden dar & choklad i din bestilling:-)

bloglovin

Sonia Wu - Autumn Winter 2009

Kategori: Clothing

Iconic Lingerie - Milan Fashion Week 2009

Kategori: Underwear



Milano, Italia, 23 September, 2009 – På selve åpningen av Milan Fashion Week 2009, viste fashion design studenter fra 28 ulike land, sine tolkninger av ”Iconic Lingerie”. Dette skjedde i et forrykende catwalk show foran en emenent jury. Catwalk visningen ble holdt i det kjente design museet, La Triennale.

Juryen bestod av Academy Award vinnende Hilary Swank, sjefsredaktør for Itailienske Vouge Franca Sozzani, den kjente internasjonale modellen Qi Qi fra Hong Kong, motefotografen Giovovanni Gastel, Wichy Hassan grynder og kreativ leder i Miss Sixty Group, og ikke minst PR og salgsansvarlig for Triumph international Jan Rosenberg.

James Nolan fra England overbeviste dommerne med sin tolkning av Iconic Linerie, ”Odette and Odile” og stakk av med seieren.

Norske Ninett Bøhmer kom på en suveren 4.plass blant hele 28 deltagere. Bilde:-)

www.triumphinspirationaward.com

www.triumph.com

www.2bubbleblog.com

bloglovin

Inspiration från Maison & Objet

Kategori: Room Inspiration

Friterade grönsaker från Meny.se

Kategori: Food and drink

Morro med film - mini mini

Kategori: Gadgets


Lag din egen feriedokumentar, festivalfilm eller komikerkveld. Dette kameraet, Panasonic SDR-SW21, reklamerer med å være vanntett ned til to meter og så sterkt at det skal tåle fall på over en meter. Er filmen riktig morsom, kan du sende den til humor@nrk.no - og få den publisert på humorsidene.

Tekst fra Henne

bloglovin

ChillNorway

Kategori: Clothing

Favoriter från Bonaparte

Kategori: Clothing

Levi’s special edition LG notebook

Kategori: Findings and inspiration

‘Silla Guarda’: inside-out collection by Alberto Villarreal

Kategori: Findings and inspiration



‘…two chairs in one. From the inside out a second chair emerges creating a surprise.’

More: www.zanicdesign.com.

bloglovin

Plexgear negativskanner

Kategori: Wishlist




Dette er noe jeg virkelig kunne tenke meg å teste. Mest for å organisere gamle bilder, så man lettere finner frem til dem og så kan vel kanskje finne bortglemte fine bilder og minner. Nå er vel ikke alle mine minner så veldig gode men... ideen er god. Og dette må vel kunne väre en perfekt julegave, 699 SEK.

Bilder fra Kjell & Company.

bloglovin

Chili Burn! Bränn fett!

Kategori: Exercise & vitamins


Goda nyheter för alla som vill ta kommando över kropp och vikt, skriver KURERA tidningen. Jag måste spara på denna:-)

Bilde från: Vitaminvaruhuset.se.

bloglovin

Vakuumpåser från Frossa.se

Kategori: Wishlist

Emily Peacock Tapestry - Kiss & Hug

Kategori: Textile

‘ODC Orlando di Castello’ interior design by Denis Kosutic

Kategori: Traveling

Packaging design for Nestle ice cream

Kategori: Infants

Bombay Duck Knobs

Kategori: Findings and inspiration





Jag ska måla min byrå och behöver nya "knobs" - hva är det svenska ordet for "knobs"
Och hva ska jag ta?
Massor med härliga prylar hittar du på www.bombayduck.co.uk & "knobs" :-)

bloglovin

Botkier - Väska Morgan Large Satchel till 6999kr

Kategori: Handbags

Årets julegave fra Triumph!

Kategori: Underwear




Christmas Blossom fra Triumph er en sikker julegavehit i lekre blonder og gjennomsiktig mesh.

Hofteholderen er i et moderne høyt snitt og den lille sorte nattkjolen er sexy på en søt måte.

Fås i fargene sort og dyp rød.

BH: 249 Nok. A-E 70-85    Tai: 129 Nok. 38-46   Hofteholder: 199 Nok. 60/65-80/85

Nattkjole: 279 Nok. 34-46

www.triumph.com

bloglovin

Wildflwers, Bright Yellow Dresses + Dee’s Mini Doughnuts!

Kategori: Food and drink

Provencalsk lammestek

Kategori: Food and drink



6 porsjoner

1 stk lammestek

3 ss sitronsaft

12 stk potet

7 stk tomat

6 ss olivenolje

3 ss smør , eller margarin

2 bunt frisk kruspersille

6 båt hvitløk

1 ½ dl strøkavring

100 g revet parmesan , eller revet hvitost

2 ts salt

1 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.

2. Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.

3. Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.

4. De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C (rosa).

Denne retten ble levert av matprat.no.

bloglovin

Baby Phat - new arrivals

Kategori: Handbags

Tromborg makup+++

Kategori: Cosmetic & beauty

Accessories Are Classic - House Beautiful

Kategori: Room Inspiration

Sterlinks - et must!!!

Kategori: Jewellery

Geneva XXL - Musikkmøbelet

Kategori: Livingroom