dar & chocolate

Leila Lindholms pecan & cranberry bars

Kategori: Food and drink


Foto: TV4

Ingredienser

450 450 g mjukt smör
4 4 dl strösocker
2 2 st ekologiska ägg
2 2 tsk vaniljsocker
9 9 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 tsk bikarbonat
2 2 tsk malen kanel
4 4 dl pekannötter
6 6 dl torkade tranbär

20 x 30 cm ugnsform

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt ägget under omrörning och vaniljsocker.

3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en stor bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.

4. Spara några nötter och tranbär till garnering. Hacka resten av pekannötterna grovt och vänd ner dem och torkade tranbär.

5. Klä en 20 x 30 cm form med bakplåtspapper och fyll med smeten. Garnera ytan med några pekannötter och tranbär.

6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Prova med en sticka, den skall vara torr. Låt svalna helt.

7. Skär i bars.

Du hittar flera recpet på Recept.nu.

bloglovin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: