dar & chocolate

Semulegrynspudding (Mannagrynspudding)

Kategori: Food and drink



Bilde från Millasblogg.

Semulegrynspudding:

9 dl melk
1 1/2 dl semulegryn (mannagryn)
ca. 30 malte skåldede mandler
eller 3-4 mandeldråper
2-3 ss farin
1/4 ts salt
1 egg

Slik gjør du
Kok opp melk og visp inn i grynene. Bruk gjerne en kasserolle med belegg og legg en rist under kasserollen når den skal stå og koke, slik at grøten ikke legger seg ved. Kok under lokk i ca. 10 min, rør ofte slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen.
Tilsett malte mandler, ev. mandeldråper og sukker. (Brukes mandeldråper, vær forsiktig slik at det ikke blir for sterk mandelsmak. Tell dråpene opp i en teskje i steden for å helle direkte fra essensflasken opp i kasserollen.)
Trekk kasserollen tilside og rør inn egget når grøten er ferdig kokt.
Hell grøten over i en fuktet form, glassbolle eller i porsjonsformer.
Avkjøl puddingen og hvelv den på fat før servering



Sløyfes egget, får puddingen en litt fastere konsistens.
Mandler kan erstattes av revet sitron eller appelsinskall.
Puddingen smaker godt med rød saus(bringebær eller jordbær saus)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: