dar & chocolate

Grønn te / Azukibønner

Kategori: Food and drink

Grønn te har mange helsemessige fordeler, den er meget rik på antioksidanter, mineraler og aminosyrer. Grønn te inneholder også større mengder katekiner, som i følge senere forskning kan virke kreftforebyggende.
Azukibønner inneholder lite fett og mange næringsstoffer, bl.a. magnesium, jern, sink og b-vitaminer. I Japan er azukibønner kjent for sin helbredende virkning, det sies den kan kan redusere høyt blodtrykk og styrke nyre- og blærefunksjon.
 
 
 
Småkaker med grønn te
 
Ingrdienser:
- 2 kopper mel
- 1/2 ts salt
- 230 g usaltet smør
- 1/2 kopp sukker
 
1. Sikt mel, tepulver og salt. Kjør smøret i en kjøkkenmaskin i 3-5 min, til det er lyst på farge, og lett og luftig. Tilsett sukker og miks i 2 minutter til. Rør inn melblandingen forsiktig.
2. Kjevle deigen ut på et kjøkkenpapir og avkjøl i kjøleskap i ca 30 min.
3. Forvarm ovnen til ca 150 grader. Ta ut den avkjølte deigen og skjær ut småkaker i ønsket form. Stek dem i ovnen til de såvidt begynner å få farge, ca 15-20 min.
 
 
 
Rullekake med grønn te og azuki paste
 
Ingrdienser:
- 50 g sukker
- 4 eggeplommer
- 4 eggehviter
- 3 ss melk
- 1 ss grønn te pulver
- 4 ss olje
- 70 g siktet hvetemel 
Fyll:
- 50 g azuki paste
- 100 g pisket krem
- 1 ss sukker
 
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Rør sammen melk og tepulveret.
2. Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret luftig. Tilsett melkeblandingen og rør inn.

3. Pisk eggehviter og tilsett restan av sukkeret gradvis. Bland alt sammen.
4. Rør raskt inn oljen og fordel i en smurt firkantet kakeform. Stek i 10-12 min. Ta den ut av formen og avkjøl.
5. Rør sammen krem, azuki paste og sukker. Fordel på den stekte kaken, rull sammen og avkjøl i kjøleskap.
 
 
Grønn iste med ingefær og mint
Ingrdienser:
- 100 g ingefær
- 1 kopp mintblader
- 6 kopper vann
- 4 ss grønn tepulver
- 1/2 kopp honning
- 2 ss sitronsaft
 
Kok opp vann sammen med skivet ingefær, og sett til side. Tilsett tepulver og mintblader. Rør rundt og la det trekke under lokk i 15 minutter. Sil av og tilsett honning og sitronsaft; rør. Avkjøl i kjøleskapet. Server i høye glass med isbiter og mintblader til pynt.
 
 
 
 
 
 
Azuki iskrem
 
Ingrdienser:
- 2 kopper azuki paste
- 1 kopp vann
- 2 ts sitronsaft
- 1 kopp melk
- 1 kopp kremfløte
- 4 eggeplommer
- 2/3 kopp sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
 
1. Rør sammen azuki paste, vann og sitronsaft.
2. Kok opp melk og kremfløte. Visp sammen eggeplommer og sukker, og tilsett så 1/4 kopp med den varme følteblandingen; visp godt. Hell så denne miksen tilbake i pannen med resten av følteblandingen. Kok på lav temperatur i
ca 5 min. Sett til side og rør inn vaniljen.
3. Bland sammen med azukiblandingen og avkjøl i kjøleskapet. Lag iskrem på blandingen ved hjelp av en iskrem-maskin.
 
 
 
Azuki muffins
 
Ingrdienser:
- 2 kopper azuki paste
- 1 kopp usaltet smør
- 2 kopper sukker
- 4 store egg
- 2 og 3/4 kopper mel
- 1 og 1/2 ts bakepulver
- 1/8 ts salt
- 1 kopp melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
Glasur:
- 1 pk Philadelphia kremost
- 1/4 kopp mykt smør
- 3-4 kopper melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ristede sesamfrø
 
1. Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det er mykt. Tilsett sukker og bland til det blir lyst og luftig, ca 3 min.
2. Tilsett egg, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
3. Bland mel, bakepulver og salt, og tilsett i mikseren. Tilsett så vanilje og melk.
4. Fyll hver muffinsform ca 1/4 med blandingen, og legg på 1-2 ts azuki paste. Fyll på med muffinsblanding til formen er ca 3/4 full. Stek i ovnen på 140-150 grader til de er gjennomstekt (bruk en strikkepinne til å kjenne om de er ferdige).
5. Glasur: Bland smør og ost sammen til en krem, og tilsett melis og vanilje, bland godt.
6. Når muffinsene er avkjølt legg på et godt lag med glasur og dypp i sesamfrø.

 Bilder & text från: Mandarinen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: