dar & chocolate

Sandhi Schimmel Gold gör konst av returpapper

Kategori: ART

Graypants

Kategori: Lamps

Angelia Jolie med sin sønn og Big Boss fra Deglingos

Kategori: Infants

AHKÁI 4U

Kategori: Handbags




Bak navnet AHKÁI 4U står en energisk ung dame ved navn Linda Baisotti. Hun er norsk, men har bodd i Italia i flere år og har et stort kontaktnett der, særlig i Milano-området. Linda utvikler veskekolleksjoner, vesker med høy kvalitet, designet og produsert i Italia. Linda synes det er viktig at det hun driver med også skal ha et sosialt aspekt og det er særlig omsorg for barn som ligger hennes hjerte nærmest. Hun ser at Kolibri hjelper vanskeligstilte barn på en unik måte og skaper resultater. Dette vil hun være med å støtte. Produktene til AHKÁI 4U har informasjon om Kolibri. Det blir spennende å følge utviklingen videre.

Tekst från: Carf.
Bilder från: Linda Baisotti.

Godisar/Gobitar från Lobelia

Kategori: Wishlist

Maggie Wonka - Spring 2010 Collection

Kategori: Clothing

Fika med Farmor

Kategori: Kichen



Bakom Rörstrands serie Fika med Farmor, står konstnären och grafiska formgivaren Ana Sikuljak. Ana är utbildad vid konstfack men har även ett förflutet inom socialantropologi, vilket tydligt avspeglar sig i hennes mönster och sätt att arbeta. Oavsett om Ana jobbar med konst eller design berättar hennes verk alltid en historia.

I Fika med Farmor får vi ta del av Anas möten och samtal med sin Farmor på Belgrads kaféer.

”Berättandet är en viktig del; det är en del av min undersökning kring någonting som jag fascineras av och vill veta mer om. Jag hittar ofta min utgångspunkt i samhällsfenomen, folktro, myter och historia” säger Ana.

Bilderna avslöjar om Farmors passion för goda bakverk, kvällar på rökiga Jazzklubbar, hennes starka intresse för mode och flärd samt hennes sportiga förflutna. Muggarna bildar tillsammans ett stycke nutidshistoria om en människas liv och leverne i nittonhundratalets Belgrad. Anas stil befinner sig i gränslandet mellan konst och formgivning. Den röda tråden i hennes verk är någon form av massverkan och berättandet.



Dekorerna är framtagna genom kollageteknik ”Jag tecknar bilder utifrån mina tankar kring ett visst ämne, fotograferar och scannar in föremål med anknytning till det jag undersöker. Jag använder mig ofta utav lågstatus material såsom billiga tuschpennor eller papier-maché och vill gärna ha en nära till handen-känsla i det jag gör. Små oregelbundenheter och skavanker vill jag ta vara på, det personliga är en viktig del av mitt uttryck” säger Ana.

”Genom detta projekt har jag velat lära känna dessa släktingar och min farmors historia bättre. I resultatet blandas ren fakta med mina fantasier kring min farmor och hennes bakgrund. Och min fascination av henne har bara vuxit.”
Ana Sikuljak

Förlora dig i Farmors och dina egna minnen medan du dricker något njutbart.

Prisinfo: 149 kr
Muggarna finns i svart, blå, beige och rosa.
I butik från vecka 19

Stacia Baja

Kategori: Clothing

Olsson & Jensen Inredning

Kategori:

Les Deglingos

Kategori: Infants

Karin Ravelli

Kategori: Jewellery

Missini

Kategori: Clothing

Swedish Hasbeens - Spring 2010

Kategori: Footware

Oscar Wigén

Kategori: Wishlist


Ikke helt tid for dette nå, men en stånn vil jeg ha til vinteren:-)

Fra Oscar Wigén

Ash Italia

Kategori: Footware

Graham & Green, ingen kan måle seg med de!

Kategori: Wishlist

Olsson & Jensen

Kategori: Wishlist

Miss Etoile

Kategori:

Elisabeth Arden

Kategori: Wishlist

Kollektionslagersalg i Danmark - Copenhagen

Kategori: Thoughts and information

Petit by Sofie Schnoor

Kategori: Infants

luna di giorno

Kategori: Clothing

Nancy Ajram

Kategori: Thoughts and information

Little Foods of The Mediterranean

Kategori: Food and drink

Bombadill design

Kategori: Infants

Le temps des Cerises jeans

Kategori: Clothing

Zoulmate

Kategori: Clothing

Ståltermos hos Bluebox

Kategori: Wishlist

Römertopf

Kategori: Kichen

Rabens Saloner

Kategori: Clothing

Nancy Ajram - Enta Eih / نانسى عجرم - إنت إيه

Kategori: Thoughts and information

Cream Clothing

Kategori: Clothing

Ljuskrona GLASKLASEN

Kategori: Lamps

Rachel Ray

Kategori: Kichen

Nancy Ajram - Ah We Noss / نانسى عجرم - آه ونص

Kategori: Thoughts and information

Tunisien Collection by Ethan Allan

Kategori: Bedroom

Vintage by Fe

Kategori: Clothing

Odd Molly glasögon/briller - tuffa...

Kategori: Wishlist

Bellarina

Kategori: Clothing

Odd Molly favoritter vår/sommer 2010

Kategori: Clothing

YoYo och Zlebia

Kategori: Food and drink



Tunisian   -   Tunisian Doughnuts   adapted from
 From the Lands of Figs and Olives by Salloum and Peters

Description

 

 

Ingredients

  • 3 Medium Eggs
  • 2 Cups Oil
  • 1/4 Cup Orange Juice
  • 2 Tablespoons Coconut
  • 1 1/4 Cups Sugar
  • 2 1/2 Cups Flour
  • 1 1/2 Teaspoons Baking Powder
  • 2 Cups Water
  • 2 Tablespoons Lemon Juice
  • 1 Cup Honey

Directions

Place the eggs, 1/4 cup of the oil, orange juice, 1 tablespoon of the coconut and 1/4 cup of the sugar in a blender. Blend until smooth. Transfer to bowl, then sift in flour and baking soda and knead until the mixture is soft. Cover bowl with a towel, then set aside to rest for 1 hour. Make a syrup by placing the remaining sugar, water and lemon juice. Boil over high heat until the sugar dissolves, stirring constantly. Reduce heat to low and add honey and the remaining coconut. Simmer for 10 minutes, then turn heat to very low to keep warm. Place remaining oil in small saucepan, then heat to moderately hot. Divide dough into walnut sized balls then flatten slightly. Hold the doughnut in your hand and punch a hole through the middle with a floured finger. Fry a few at a time for about 5 minutes, until golden brown on both sides. With tongs pick up doughnuts and dip into warm syrup and serve.



Zlebia

For the dough:

  • 1 kg Semolina
  • 2 tablespoons Yeast
  • 1 tablespoon Salt
  • a little turmeric
  • oil for frying


For the syrup:

  • 500g sugar
  • 3 measures of honey
  • ½ part water of orange blossom


Preparation:

In a bowl, put the sifted semolina, turmeric, the yeast dissolved in warm water and salt.
Mix, adding water gradually until dough is thin yet firm.
Cover and let stand for 6-8 hours.
Add a little water and stir with a wooden spatula.
Prepare hot cooking.
Turn batter into a pastry bag.
Above the hot frying oil, let batter flow, giving form to zlabia.
Let fry 2 to 3 minutes.
When zlebias become blond, remove and dip immediately into the syrup (boiled sugar, honey, and orange blossom water).

2 ting jeg skal lage innom kort tid:-)