dar & chocolate

Juice fra konsentrat eller ikke? Hva er forskjellen?

Kategori: Food and drink



Juice, ikke fra konsentrat:

Juice, ikke fra konsentrat, presses i forbindelse med innhøstingen. Det innebærer at fruktene presses i de landene der frukten vokser. For å oppnå en konstant smak året gjennom kan fruktjuicer fra ulike pressingstilfeller lagres og blandes. Det gjør at man kan tilby visse smaker året rundt, til tross for at det ikke er tilgang på fersk frukt.
Etter pressing pasteuriseres den juicen før den kjøles eller fryses. Deretter fraktes juicen til tappeanlegg der den pasteuriseres på nytt før den pakkes. Juice, ikke fra konsentrat, bør som oftest oppbevares kjølig og holder da i ca. 1 måned. Lengre holdbarhet kan oppnås via kraftigere pasteurisering og valg av emballasje samt emballeringsmåte.

Fra konsentrat:

Frukten presses i forbindelse med innhøstingen. Rett etter pressing trekkes mesteparten av vannet ut fra juicen. Juicen konsentreres flere ganger til ønsket konsentrasjon er oppnådd. Tilbake blir et juicekonsentrat som pakkes på aseptiske tanker eller fat. Disse fraktes til tappeanlegg der man tilsetter nytt vann og tilbakefører aromaer og fruktkjøtt som ble fjernet i konsentrasjonsprosessen. Det er imidlertid ikke lov å tilsette mer vann og aroma enn det som er tatt bort.
Deretter pasteuriseres juicen og tappes på emballasje. Juice fra konsentrat kan oppbevares i romtemperatur eller kjølig, avhengig av pakketeknikk og holdbarhetsbehandling. Juicen holder i opptil 6 måneder.


Bilde & text från: Brämhults

Prenumerera på min blogg via bloglovin:

bloglovin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: